Info

Yrityksen historiaa tähän päivään

Tervolalainen maanviljelijän poika Oiva Ilmari Niemelä (1916-2001) aloitti yrittäjän  uran jatkosodan jälkeen yhdellä kuorma-autolla.

Vuonna 1951 tuli myyntiin Malmin linja-autoyritys, jonka Oiva osti ja aloitti näin linjaliikenteen välillä Rovaniemi-Sodankylä. Myöhemmin tuo linja jatkui Ivaloon asti ja sitä ajetaan tälläkin hetkellä.

Oivan vaimo Helga toimi yrityksessä mukana alkuvuosista kuolemaansa 1994 asti. Hän hoiti  tarmokkaasti niin yrityksen toimistotyöt kuin ajojärjestelynkin Oivan ollessa ajohommissa. Helga oli erittäin arvostettu ja pidetty kuljettajien keskuudessa. Oiva toimi myös maansiirtoalan yrittänä 50-60 luvuilla. Vuonna 1958 yrityksen toimintaan tuli mukaan myös säiliöautoliikenne, joka jatkuu vieläkin yhtiön toisena toimialana.

Tilausliikennettä Oiva alkoi harjoittaa 50-luvun lopulla. Alussa matkat suuntautuivat lähinnä Lapin alueelle, mutta jo 60-luvulla Oiva ajoi Keski-Eurooppaan useana kesänä peräkkäin, Matkat kestivät 2-3 viikkoa ja mm. Pariisi, Rooma ja Lontoo tulivat hänelle tutuiksi linja-auton ratin takaa.

Sittemmin Niemelän vihreät charter bussit ovat tulleet tunnetuiksi Suomessa, Lapissa ja koko Pohjoiskalotin alueella kuljettaen sekä suomalaisia että ulkomaalaisia matkustajia. Kesäisin useamman päivän kiertomatkat suuntautuvat Pohjois-Norjan jylhän komeisiin maisemiin. Asiakkaina on niin eurooppalaisia kuin Kauko-Idästäkin tulevia matkustajia. Talvisin Lappi ja Rovaniemi lähialueineen on ollut yhtiömme tärkeintä liikennealuetta jo usean vuoden ajan.

Nykyinen toimitusjohtaja Esko Niemelä kasvoi autojen parissa ja hänen ammatinvalintansa oli helppoa. Esko siirtyi isänsä rinnalle yrittäjäksi vuonna 1981 jatkaen yli 70-vuotiaan yrityksen toimintaa ylpeänä sen pitkästä historiasta.

Yhtiöllä on tällä hetkellä 15 nykyaikaista tilausajobussia.
Kemiläisellä tytäryhtiöllä Kuljetusliike Pitkänen Oy:llä on 7 kpl säiliöautoja ja 1 kpl rahtiautoja.
Työntekijöitä koko konsernissa on 25 henkilöä.

Siirry sivun alkuun